Zacapa rum is tot de perfectie verouderd in de hooglanden van Quetzaltenago, Guatemala. Op 2300 meter boven het zeeniveau ontwikkelt de Zacapa zijn buitengewoon aroma en complexe smaak.
Die smaak komt voort uit een blend van 6- tot 23-jarige rums gerijpt volgens het solera-systeem. Voor de productie gebruikt men geen melasse, maar de eerste persing van het suikerriet: de suikerhoning. Het suikerriet groeit op vulkanische vlakte, zo'n 350 meter boven het zeeniveau.
Het geeft de Zacapa een ronde, wat zoetige smaak. Verder is deze rum heerlijk ingewikkeld met honingzoete butterscotch, gekruide eik en gerijpt fruit. De tonen van lange vatrijping weerspiegelen zich als lange druppels in het glas.
Standaard wordt deze rum geblend vanuit verschillende vat types.
Deze gelimiteerde editie, The Soul Cask, uit de "Heavenly Cask Collection" kreeg een finishrijping op Amerikaanse ex-whiskey vaten die opnieuw gebrand weren, waardoor de rum zich verrijkt met rijke toast aroma's en er een zachte balans ontstaat tussen zoet en kruidigheid.
We nemen volgende aroma's waar: geroosterde amandelnoten, kaneel zoete toffee. De Zacapa El Alma The Soul Cask is een mooie en rijke rum met een unieke smaak. Zoals je van Zacapa gewoon bent krijg je rijke donkere chocolade tonen die gecombineerd worden met geroosterde koffiebonen.
Alweer een schitterende editie!