Bordeaux is overigens heel veel meer dan enkel grote namen. Het telt vele duizenden petits châteaux in zogenaamde 'tweederangs' appellations. Op papier althans, want heel wat van die bedrijven laten zien over welk een potentieel die appellations beschikken. Zie het betere werk uit Fronsac, Côtes de Bourg, Côtes de Blaye, Côtes de Francs, Côtes de Castillon, Premières Côtes de Bordeaux etc. En in de Médoc zijn er nog de crus bourgeois. Uit Moulis, Listrac, de Bas-Médoc. Het aanbod aan goede wijnen in Bordeaux is eigenlijk onuitputtelijk.
Bordeaux is ook veel meer dan rood alleen. Het produceert ook grote hoeveelheden witte wijn. Droog en zoet. De droge komt van sauvignon en sémillon, met als paradepaardjes de op hout vergiste Crus uit Pessac-Léognan. Voor het iets minder prestigieuze, modern op staal gevinifieerde werk tekent Entre-deux-Mers. Zoete Bordeaux in onovertroffen vorm komt uit Sauternes. De combinatie sémillon-botrytis resulteert daar in fantastisch rijke wijnen met als onbetwiste nummer 1 Château d'Yquem. Vloeibaar goud.