Zeer gelimiteerde oplage!
Om The Glenallachie Virgin Oak Series te creëren, werd een new make spirit in Amerikaanse eiken ex-Bourbon vaten (Quercus Alba) verouderd om dan een tweede maturatie van ongeveer 18 maanden te ondergaan in speciaal geselecteerde nieuwe eiken vaten.
De subtiele smaakverschillen die deze serie vormen komen voort uit een variatie van invloeden:
- Het ras van de eikenbomen
- De lokale terroir
- De periode van droging op natuurlijke wijze
- De toasting, charring en coopering van de vaten
Elk van de invloeden reageert anders met de The Glenallachie spirit en brengt superbe textuur, diepte en variatie in de uiteindelijke whisky.
Deze gouden malt behoudt zijn overtuigende zoetere smaken door het gebruik van vaten gemaakt van Schotse Sessile eik (Quercus Petraea). Deze bomen werden gerooid aan de Atlantische kust.
Voordat de vaten werden gevuld, werd het hout aan de lucht gedroogd gedurende 36 maanden, getoast en gebrand tot op medium niveau. Doordat Schotse eik gebruikelijk nogal veel knopen bevat is het eerder zeldzaam en duur dat deze eiksoort gebruikt wordt voor whiskyvaten. Dit maakt deze fles nog exclusiever!
In de neus vinden we een overvloed van gebakken haver, butterscotch en toffee, met hints van kaneel, gemberlikeur en wilde honing.
De smaak vormt zich door wilde honing, kaneel en zeste van citroen gevolgd door witte chocolade, kaneel en gember. De lange finish wordt gekenmerkt door toffee en butterscotch.