Zeer gelimiteerde oplage!
Om The Glenallachie Virgin Oak Series te creëren, werd een new make spirit in Amerikaanse eiken ex-Bourbon vaten (Quercus Alba) verouderd om dan een tweede maturatie van ongeveer 18 maanden te ondergaan in speciaal geselecteerde nieuwe eiken vaten.
De subtiele smaakverschillen die deze serie vormen komen voort uit een variatie van invloeden:
- Het ras van de eikenbomen
- De lokale terroir
- De periode van droging op natuurlijke wijze
- De toasting, charring en coopering van de vaten
Elk van de invloeden reageert anders met de The Glenallachie spirit en brengt superbe textuur, diepte en variatie in de uiteindelijke whisky.
Deze vernieuwende malt behoudt zijn levendige eikkruiding en zachte aroma's van besfruit van de Hongaarse nieuwe eiken vaten (Quercus Petraea). Deze eik werd gerooid van het Zemplén woud in de bergen in het noordoosten van Hongarije, vlakbij het wijnmakersdistrict Tokaj. De rotsige vulkanische ondergrond, het koude klimaat en de hoogte maken dat de bomen in deze regio extreem traag groeien. Dit creëert een zeer goede dichtheid van het hout. Het resultaat is een aromatische, gebalanceerde expressie met een zijdezachte rijkheid.
In de neus vinden we een overvloed van butterscotch, citrus en melkchocolade met hints van kaneel, rozijnen, oogstfruit en gember.
De smaak vormt zich door wilde honing en kaneel, gevolgd door chocolade en citroendruppels en gekarameliseerde bruine suiker.