Taylor's Porto is afkomstig van het Douro-dal in Noord-Oost Portugal. Daar gedijen de wijngaarden van het familiehuis goed. De wijn rijpt in gekruide eiken vaten die elk ongeveer 630 liter bevatten. De vaten rusten in de 'lodges' of de kelders van het porthuis.
Een melange van verschillende vaten en jaren maakt de Taylor's Port zoals we die nu proeven: rijk en zacht.
Zoals het een tawny porto betaamt, is ie bruinkleurig met een subtiele schittering in het glas. Even walsen en er komen rijke en frisse aroma's naar boven. Je onderscheidt aroma's van rijp fruit en subtiele zachte tonen van chocolade, butterscotch en fijn eikenhout.
De eerste slok van de porto brengt je naar een zijdezacht vervolg. In de mond proef je de rijpe smaken van mokka, chutney en cacao. Deze smaken houden lang aan in een zwoele afdronk met veel complexe indrukken.
Serveer deze populaire porto licht gekoeld bij blauwaderige kazen, desserts met chocolade, bessenfruit of amandelen. Of neem er gewoon een bordje met walnoten of geroosterde amandelen bij. Heerlijk!