Met Porto Monge Ruby kies je voor een fluweelzachte en rijke robijnrode porto. Het delicate aroma van rijp fruit, karamel, kruiden en noten voert je naar het Noordoosten van Portugal. Hier is Adega de Favaios gevestigd. 'Capital do Moscatel' sinds 1952.
Aan karakter ontbreekt het de Ruby porto niet. Die is tegelijkertijd gestructureerd en zoet. Het zuurtje is afkomstig van verschillende druiven uit de Douro vallei. Ze worden met de hand geplukt, geplet en gegist op vat met een strikte temperatuurcontrole. Afhankelijk van de druiven duurt de gisting ongeveer 3 à 4 dagen.
De gisting wordt onderbroken door de toevoeging van brandewijn om de gewenste zuurgraad te verkrijgen. Uiteindelijk wordt de porto geselecteerd uit de beste oogsten van de laatste jaren.
Wat eruit voortkomt is vol en complex. Ondanks het kruidige karakter heeft de Tawny porto een zachte smaak. Die smaak wijdt uit in een geslaagde afdronk van cacao en gedroogd fruit. Lekker als aperitief of geserveerd bij een fruit-of chocolade taartje.