Monkey 47 gin is niet in één slok te omschrijven. Met 47 ingrediënten blijft Monkey 47 slok na slok verrassen.
Na zo'n slok proef je gegarandeerd zwarte peper, kaneel en nootmuskaat. Ook een citrussmaak blijft overeind. De scherpe dennengeur die de fles ontsnapt, is afkomstig van inheemse planten uit het Zwarte Woud.
Het is in dit Zwarte Woud dat het recept voor Monkey 47 is uitgewerkt. De commandant van de Britse luchtmacht, Montgomery Collins, is hier de bedenker van. Collins ontfermde zich mee over de heropbouw van de Berlijnse zoo na de Tweede Wereldoorlog. Het gaf hem een zinvolle bezigheid na de gruwelen van de oorlog. Hij raakte er verknocht aan een aapje met de naam Max.
Later besloot Collins een herberg te openen in het Zwarte Woud. Hij kwam er al snel op het idee om een eigen gin te maken. Zijn vriend, de aap Max, mocht niet op het etiket ontbreken.
Tijdens renovatiewerken in herberg "Zum wilden affen" wordt een fles met een afbeelding van een aap teruggevonden. Je raadt het al, het is het goedbewaarde recept van Montgomery Collins.
Het recept verenigt het exotische van India en de zuiverheid van het Zwarte Woud. Voor botteling heeft Monkey 47 gin ongeveer 100 dagen gerijpt in vaten van aardwerk. De ingrediënten weken in extreem zacht bronwater. Dat alles draagt bij aan het meesterwerk dat Monkey 47 is.
Zeer indrukwekkend met enorm veel finesse!