Deze unieke batch werd in 1979 in Borderies geproduceerd (met een most uit het oogstjaar 1979 en cognac uit het jaar 1978), de vintage werd gevalideerd door de DGCCRF. Deze batch heeft gerijpt in een kleine kleikelder, in een oud vat van 40 hectoliter dat meer dan 200 liter droesem bevatte en rijpt sinds 2013 in vaten met zeer oude cognacs van 350 liter in de kelders in Chermignac.
Fruitige en elegante neus, banketnoten. In de mond is het fruit rijp en lekker, maar ondersteund door een grote mineraliteit. Zeer weinig suiker en een opmerkelijke zuurgraad die deze MMC een ongekende schaal geeft.
Pineau des Charentes is een likeurwijn gemaakt van witte of rode druivenmost en cognac van uitsluitend dezelfde eigendom. Het is een weinig bekende en soms te veel gebruikte wijn, omdat deze vaak te jong wordt geconsumeerd. Charentais-wijnbouwers verouderen echter traditioneel Pineau, die ze tientallen jaren kunnen bewaren in vaten die eerder cognac bevatten. Tijdens familiemaaltijden zijn deze oude wijnen de trots van veel wijnboeren.
Tijdens het zoeken naar oude cognacs, op bezoek bij wijnboeren of hun erfgenamen, raakte men bij Grosperrin geïnteresseerd in deze vertrouwelijke vaten die zelden voor verkoop bestemd waren, in tegenstelling tot cognacvaten. Sommige kavels zijn absoluut uitzonderlijk en hebben niets te benijden van de beste gemuteerde wijnen, waarvan sommige erg beroemd zijn.
Om de meest zeldzame loten zonder commerciële beperkingen te kunnen selecteren, heeft men besloten om zichzelf vrij te stellen van de Proefcommissie van de A.O.C. Daarom noemt men deze weinig bekende wijnen voortaan bij hun eigen definitie: MMC: Mût Mutes au Cognac.