Mediterrane gin uit Griekenland, geproduceerd met 12 botanicals afkomstig uit het hele mediterrane klimaat, waaronder; jeneverbes, mandarijn, sinaasappelschil, citroenschil, kamille, lavendel, laurier, zoethoutwortel en mastiekhars.
Mataroa Gin's vlaggenschip gin werd gelanceerd in 2019 en bevat 12 plantaardige ingrediënten uit de hele Middellandse Zee, waaronder kamille uit Cyprus, liswortel uit Italië, zoethout uit Turkije en sinaasappelschil uit Spanje.
De gin wordt gedistilleerd in de Melissandi-distilleerderij in Griekenland - opgericht in 1924 en een van de oudste distilleerderijen van het land.
De naam is geïnspireerd op het schip Mataroa. Dit schip maakte in 1945 twee grote reizen over de Middellandse Zee – één van Marseille naar Haifa met 173 geredde Hebreeuwse vluchtelingenkinderen, en de tweede met studenten die op de vlucht waren voor politieke vervolging.