Gin Mare werd voor het eerst gestookt in een Spaans vissersdorpje. Het gebeurde in een kapel die pal op het strand stond tussen de Costa Brava en de Costa Dorada. Het was een plek waar vissers kwamen voor gebed.
Later verhuisde men de kapel om deze steen per steen te reconstrueren op het platteland. Het werd de thuisbasis voor Gin Mare. De link met de zee ging niet verloren.
Alle gebruikte ingrediënten zijn afkomstig uit de mediterraanse regio: basilicum uit Italië, tijm uit Griekenland en rozemarijn uit Turkije. Zij staan in voor het kruidige karakter van de gin. Uiteraard ontbreken ook de basisingrediënten niet zoals jeneverbessen, koriander, kardemom en citrus.
Het meest verrassende ingrediënt van Gin Mare moet de olie van Arbequina-olijven zijn. De zuurgraad van de olijven verschilt elk seizoen en maakt iedere fles uniek. Die fles is kegelvormig met onderaan de indrukken van een golf.
De zee, olie van de Arbequina-olijven, ... en citrus roepen om de aandacht in de fles. De citroenen en sinaasappels macereren gedurende een jaar in alcohol alvorens te worden gedistilleerd. Het bezorgd Gin Mare diepe citrustonen.