Eindelijk een "kleine" Ribera del Duero met een fijn en toegankelijk profiel.
Een top crianza wijn (12 maanden houtrijping) van Bodega Inurrieta met veel fruit, rijp, zacht, evenwichtig en met een perfect geïntegreerde houttoets.
Aroma's van zwarte bessen en frambozen transformeren in een goed gestructureerde wijn na een eerste slok.
De wijngaard Grand Poujeaux, van ongeveer 30ha, is gelegen op het plateau van Moulis. Hier worden de beste Moulis wijnen geproduceerd.
Italiaanse verleider met een diepzwarte kleur en een zonnig, rijp boeket waarin Mediterrane indrukken floreren. Rijke wijn die schittert bij pasta’s, kazen en gegrild wit of rood vlees!
Een unieke samenwerking tussen Domaine Lafage en Van Eccelpoel!
Eigenwijze Barolo van Alessandria Crissante. Vol in fruit en voorkomen, breed, zacht en erg lang in afdronk.
Deze Amarone is een absolute topwijn. Wat een elegantie.... Sappig, nobel en complex!
Dit is waarschijnlijk de allerbeste Nebbiolo prijs/kwaliteit op de markt! Ontdek z'n aroma's van teer, leder, rozen, kruiden en rood fruit. Deze schitterende wijn moet gedronken worden bij stevige vleesschotels.
Lichtere, fijne maar krachtige rode wijn uit Piëmonte, Italië. Produttori del Barbaresco is gemaakt van de Nebbiolo druif. Met iets meer bittere toetsen en een fruitig karakter, uitstekend te combineren bij zwaardere gerechten.
Deze rode wijn is geselecteerd op zijn toegankelijk en volfruitig elegant karakter. Côtes du Rhône die zeer drinkbaar is en mooi presenteert aan tafel.
Zeer zachte en erg goed gemaakte biologische rode wijn van de Sangiovese druif. Erg soepel en aromatisch! Krachtpatser van formaat!
Een echte voltreffer met de zwoele verleider, de primitivo (druif) uit Puglia, Italië! Nu ook in Bag in Box!
Mooie expressie van Syrah, gekenmerkt door typische aroma's van zwart fruit. Medium-bodied met een verfrissend, strak mondgevoel. De finale is bijzonder verrassend door kruidige toetsen.
Een top reserva wijn (18 maanden houtrijping) van Bodega Inurrieta met veel fruit, rijp, zacht, evenwichtig en met een perfect geïntegreerd, maar duidelijke houttoets.
Nieuwer project van Rene Barbier, anno 2017. 100% Garnacha uit de Montsant, net buiten Priorat.
Deze wijn wordt geassembleerd door onze eigen sommeliers! Aroma's van zoet, rood fruit en donkere bessen. Zeer ronde en zachte, vlotte doordrinker die perfect aan tafel past!
Wijnmaker Tegan Passalacqua beheert en bezit deze wijngaard. De wijnranken van 1915 gedijen prima op de bodem van selenica.
Lichtere, fijne maar krachtige rode wijn uit Piëmonte, Italië. Produttori del Barbaresco is gemaakt van de Nebbiolo druif. Met iets meer bittere toetsen en een fruitig karakter, uitstekend te combineren bij zwaardere gerechten.
Geweldige, biologische Riserva van Gagliole. Krachtig, maar soepel rood fruit in balans met een langere invloed van de houten vaten.
Zeer geslaagde rode wijn uit Piëmonte te Italië. Weerom klassewijn van wijnmaker Massolino.
Nieuwer project van Rene Barbier, anno 2017. 100% Garnacha uit de Montsant, net buiten Priorat.
Zeer zachte en erg goed gemaakte biologische rode wijn van de Sangiovese druif.
100% Syrah à la Chave. Een heerlijkheid uit de Noordelijke Rhône.
Wijn en rundvlees zijn een perfecte match. Al moeten we met een aantal zaken rekening houden. De perfecte combinatie met rundvlees hangt af van een aantal zaken:
– Welk stuk vlees wordt gebruikt in een gerecht
– Welke kruiden/specerijen komen voor
– Wat is de bereidingswijze van het vlees?
Komt in het voorgerecht rundvlees voor, ga dan voor een witte wijn of rosé. Biefstuk gaat uitstekend samen met een lekkere Bordeaux, Médoc of Saint-Estephe. Staat er entrecôte op het menu? Combineer deze dan met een Pomerol of Cabernet Sauvignon.