Tweede oogstjaar. Sublieme, intense Malbec. Het bewijs dat ook Franse Malbec intens, rijp en zacht kan zijn. Top! Slechts 1300 flessen geproduceerd!!!
Eigenwijze Barolo van Alessandria Crissante. Vol in fruit en voorkomen, breed, zacht en erg lang in afdronk.
Voortreffelijke hoog gewaardeerde rode volle, zachte, Amarone met een heerlijk lange afdronk. Deze Amarone kan je, qua kwaliteit, vergelijken met de beste uit de regio!
Sublieme, intense Malbec. Het bewijs dat ook Franse Malbec intens, rijp en zacht kan zijn. Top! Slechts 1300 flessen geproduceerd!!!
Sublieme Ribera del Duero gemaakt door Fransman Xavier Copel. Zeer oude Tempranillo op meer dan 700 meter hoogte. Rijk, rijp en complex, maar vooral o zo lekker. Slechts 1745 flessen geproduceerd!
Balans en harmonie komen samen in deze lichte en subtiele champagne. De blend is samengesteld uit Pinot Noir, Pinot Meunier en Chardonnay, afkomstig van de beste percelen in de Champagne streek.
Een absolute topchampagne! De originele brut van Ruinart.
Dit is de eerste witte wijn, gemaakt door Henri Lurton van het ondertussen befaamde domein Château Brane Cantenac te Margaux.
Met zijn subtiele en gastronomische aroma's is deze Brut Rosé van Billecart-Salmon een referentiepunt onder de rosé champagnes.
Deze unieke cuvée, die volledig rijpte in eiken vaten, is samengesteld uit de drie Champenoise druifvariaties en toont de kunst van het blenden door de oude methode en geest te vernieuwen en de know-how van het maken van originele champagnes.
Knappe aparte cuvee van Spottswoode. Lyndenhurst bestaat voornamelijk uit Cabernet Sauvignon uit Napa Valley. Kracht & elegantie in een fles!
Bewaarwijn van Gagliole. Ongelooflijk in structuur en volume.
Deze champagne heeft een verfijnd, harmonieus en zacht voorkomen, met een zachte invloed van de houten vaten.
Deze champagne heeft een frisse en ontluikende geur, met toetsen van oranjebloesem, verse peer, pruim, vlierbloesem, fleur de lys en gerookte aroma's van silex.
Rijke en rijp karakter. Fruitige citrus aroma's en hopen structuur. Deze ongeziene solera blend levert een pareltje van formaat af!
Een enorme keuze kazen, een enorme keuze wijnen. Toch is het oppassen geblazen om deze te combineren. Dé vuistregel bij een pairing in wijn en kaas is: kies geen wijn die rijk is aan tannines.
Het zal misschien als een verrassing klinken: bij een kaasschotel is witte wijn doorgaans een zeer goede keuze.
Rode wijnen passen over het algemeen het best bij jonge, harde, matig belegen kaas.