Zeer zachte en erg goed gemaakte biologische rode wijn van de Sangiovese druif.
Zachte rode wijn met een wat aardser, kruidig en mineralig karakter. Vlotte drinker, erg lekker voor de liefhebber van jonge rode Bourgondiërs. De druiven voor deze wijn komen van een perceel genaamd Asselheim.
Elegante en uitgesproken witte wijn van de hand van Domaine La Florane uit de Côtes du Rhône te Frankrijk.
Knappe wijn uit het noorden van Italië. De druiven voor deze wijn zijn afkomstig van uitgekozen percelen, beplant met 40 jaar oude wijnstokken.
Schitterende Riesling afkomstig van een aparte, zeer expressieve terroir.
De wijngaard Grand Poujeaux, van ongeveer 30ha, is gelegen op het plateau van Moulis. Hier worden de beste Moulis wijnen geproduceerd.
Knappe wijn uit het noorden van Italië. De druiven voor deze wijn zijn afkomstig van uitgekozen percelen, beplant met 30 jaar oude wijnstokken.
Knappe wijn van dito wijnmaker in het Italiaanse Toscane. Fieldblend die volledig biologisch en met ecologisch verantwoorde methodes tot stand kwam.
Zeer zachte en erg goed gemaakte biologische rode wijn van de Sangiovese druif. Erg soepel en aromatisch!
Knappe wijn uit het noorden van Italië. De druiven voor deze wijn zijn afkomstig van uitgekozen percelen, beplant met 40 jaar oude wijnstokken.
Lichtere, fijne maar krachtige rode wijn uit Piëmonte, Italië. Produttori del Barbaresco is gemaakt van de Nebbiolo druif. Met iets meer bittere toetsen en een fruitig karakter, uitstekend te combineren bij zwaardere gerechten.
Een top reserva wijn (18 maanden houtrijping) van Bodega Inurrieta met veel fruit, rijp, zacht, evenwichtig en met een perfect geïntegreerd, maar duidelijke houttoets.
Onvoorstelbaar, typeert het best wat wij het laatste jaar hebben geproefd uit de Languedoc-Roussillon.
Geweldige, biologische Riserva van Gagliole. Krachtig, maar soepel rood fruit in balans met een langere invloed van de houten vaten.
Een absolute topchampagne! De originele brut van Ruinart.
Klassieke Sauvignon Blanc uit de Californische Napa Valley. Een fermentatie op zowel Franse eik, roestvrij staal, amfora's en betonnen cuvées levert een verrassend resultaat op. Geuren van citrus en steenfruit verleiden tot een eerste unieke slok...
Nieuwer project van Rene Barbier, anno 2017. 100% Garnacha uit de Montsant, net buiten Priorat.
Nieuwer project van Rene Barbier, anno 2017. 100% Garnacha uit de Montsant, net buiten Priorat.
Lichtere, fijne maar krachtige rode wijn uit Piëmonte, Italië. Produttori del Barbaresco is gemaakt van de Nebbiolo druif. Met iets meer bittere toetsen en een fruitig karakter, uitstekend te combineren bij zwaardere gerechten.
Eerste oogstjaar. Sublieme, intense Malbec. Het bewijs dat ook Franse Malbec intens, rijp en zacht kan zijn. Top! Slechts 1330 flessen geproduceerd!!!
Derde oogstjaar. Sublieme Ribera del Duero gemaakt door Fransman Xavier Copel. Zeer oude Tempranillo op meer dan 700 meter hoogte. Rijk, rijp en complex, maar vooral o zo lekker. Slechts 1800 flessen geproduceerd!
Champagne geproduceerd met de bescherming van Moeder Natuur hoog in het vaandel. Hoe beter men zorgt voor de wijnranken, hoe bet de champagne zal zijn!
Zeer zachte en erg goed gemaakte biologische rode wijn van de Sangiovese druif. Erg soepel en aromatisch! Krachtpatser van formaat!
Een enorme keuze kazen, een enorme keuze wijnen. Toch is het oppassen geblazen om deze te combineren. Dé vuistregel bij een pairing in wijn en kaas is: kies geen wijn die rijk is aan tannines.
Het zal misschien als een verrassing klinken: bij een kaasschotel is witte wijn doorgaans een zeer goede keuze.
Rode wijnen passen over het algemeen het best bij jonge, harde, matig belegen kaas.