Deze unieke flessen werden gedurende 6 maanden opgeborgen in een onderwater kelder op 60m diepte voor de kust van Ushant Island ter hoogte van het Franse Bretagne. Op deze plek onder water heerst er een constante temperatuur van 11°C tot 13°C en een maximum van hygrometry of het ontbreken van zuurstof aan een druk van 7 bar (7 keer onze atmosferische druk).
Alvorens per fles opgeborgen te worden werd deze rum geassembleerd uit traditionele rums. Deze rums zijn rums die oorspronkelijk gedistilleerd werden van zowel puur en vers suikerrietsap als van de molasses van suikerriet. Na een huwelijk van deze selectie van verschillende distillaten en leeftijden, onderging de blend een finishrijping van 12 maanden in oude Sauternes vaten van Château Clos Haut-Peyraguey (Bordeaux Grand Crus Classé), de overbuur van Château d'Yquem!
Door dit aparte kunstje van bewaring distantieert deze rum zich volledig van andere rums die rustten in vaten boven de zeespiegel.
Zeer zuiver en opmerkelijk meer karaktertrekken , meer aroma's en fruitigheid, nog gebalanceerder en ronder, minder zuren, rondom betere expressie en bewaring van vele eigenschappen.
Deze rijpingsmethode bezorgt ons ook een opmerkelijke fles, al zeker stof tot vertellen bij bezoek!
De neus en het palet zijn perfect in balans, met noten van zoete kruiden, geroosterde ananas en getoaste brioche.
We proeven een vollen rijke rum, met invloeden van de gebruikte wijnvaten, zoete invloeden! Erg zacht en veel geel fruit!