Cava van absoluut topniveau! Fris, naturel, zuiver en niet gedoseerd. Te vergelijken met gerenommeerde champagnes.
Rene Barbier, wijnmaker pur sang, produceert Nelin van witte garnacha en Macabeu in Catalunya, Spanje.Knap voorbeeld van topwijn uit Spanje.
Rene Barbier, wijnmaker pur sang, produceert Nelin van witte garnacha en Macabeu in Catalunya, Spanje.Knap voorbeeld van topwijn uit Spanje.
Rene Barbier, wijnmaker pur sang, produceert Nelin van witte garnacha en Macabeu in Catalunya, Spanje.Knap voorbeeld van topwijn uit Spanje.
De Macabeo of Viura is de meest voorkomende, witte druif in Rioja en Navarra. Naast Xarel-lo en Paralleda vormt de Macabeo het laatste puzzelstukje van de Spaanse, welgekende cava.
De druif wordt op zichzelf gebruikt om wijnen te maken die snel gedronken worden, met een lage zuurgraad. De goudgele vrucht, met zijn lage zuurgraad en neutraal karakter, wordt voornamelijk gebruikt in blends.
In Frankrijk komt de Macabeo ook terug, voornamelijk in de Languedoc, de Provence, de Roussillon en het zuidelijke Rhône gebied.