Zeer zachte en erg goed gemaakte biologische rode wijn van de Sangiovese druif.
Zeer zachte en erg goed gemaakte biologische rode wijn van de Sangiovese druif. Erg soepel en aromatisch! Krachtpatser van formaat!
Geweldige, biologische Riserva van Gagliole. Krachtig, maar soepel rood fruit in balans met een langere invloed van de houten vaten.
Schitterende wijn uit de nog veel te weinig bekende regio Montecucco in Toscane. In deze regio gelegen tussen Montalcino en de Toscaanse kust is de Sangiovese Grosso ontstaan, de variëteit
waardoor de Brunello de Montalcino z’n bekendheid heeft gekregen!
Deze Rosso di Montalcino is een echte klassebak. Rijk, rond en voluptueus met tonen van rode kers, eik en ferme tannines. Bekroond met een terechte topscore van 93 van Vinous.
Zeer zachte en erg goed gemaakte biologische rode wijn van de Sangiovese druif. Erg soepel en aromatisch!
Zeer leuke tafelgenoot. Mooi rood fruit op een kruidig boeket. Perfect bij pasta's of rijst.
Sangiovese is de kameleon onder de Italiaanse druifsoorten. Hij komt voor in verschillende gedaantes en kan zich aanpassen aan verschillende wijnstijlen. De donkerblauwe druif is voornamelijk terug te vinden in Toscane.
De naam komt van de bijna zwarte schil van de druif: ‘bloed van Jupiter’.
De Sangiovese-druif wordt ook wel ‘de vader van alle grote Toscaanse wijnen’ genoemd. De wijnen ontsproten uit deze druif zijn matig tot diep gekleurd en hebben redelijk wat zuren.
Met tonen van zwarte kersen en specerijen en stevige tannines, zijn er veel mogelijkheden met deze druif! Van een fruitige rosé tot krachtige, rode wijn.