Louis Roderer maakt enkel estate wijnen, waar de druiven enkele in eigen beheer worden geteeld. Deze champagne is samengesteld uit 67% Pinot Noir afkomstig van de zuidelijke hellingen van 1er Cru Cumieres. Deze wijnranken floreren onder de gunstige en rechtstreekse invloeden van de rivier de Marne. Een infusie van 37% Chardonnay zorgt ervor dat de kracht van de Pinot Noir wat getemperd wordt. Deze Chardonnay druiven zijn vooral afkomstig van wijngaarden die noordelijker gelegen zijn in de Grand Cru van Chouilly. 17% van de wijnen die deze blend maken zijn afkomstig uit eiken vaten.
Wat uniek is in deze champagne is de maceratie van de Pinot Noir druiven. Tijdens de maceratie van deze druiven wordt er een klein beetje sap van de Chardonnay druiven toegevoegd.
We merken meteen een explosie van florale en fruitige geuren. Veel jong en gevorderd bosfruit met invloeden van kersenbloesems. Het bosfruit zet door in de smaak, maar wordt vergezeld van wat perzik en noten. Mooi harmonieus in zijn geheel, zacht parelend. Vooral ook de zijdezachte finish finish valt op.