Canerock Spiced rum is de eerste 'spiced rum' van het gelauwerde huis Maison Ferrand.
Dit is een 100% Jamaicaanse rum gerijpt in Amerikaanse vaten & gedeeltelijk gerijpt in Sherry vaten, enkel natuurlijke ingrediënten.
De Plantation Canerock Spiced komt van de Clarendon Distillery & de Long Pond Distillery in Jamaica. De basis wordt gevormd door Jamaicaanse rum, die op smaak is gebracht met een infusie van vanillebonen, kokosvlees, gember en andere delicate kruiden. Destillatie werd gedaan met een kolom- en potstill-methode.
De gebruikte rum rijpte tot 3 jaar, een klein deel zelfs 5 tot 10 jaar in Amerikaanse eikenhouten vaten. 10-15% van Plantation Canerock Spiced Rum kreeg een finish in Sherry PX-vaten. Dit resulteerde in een gedistilleerde drank met aroma's van gebak, kokosnoten en vanille. In de smaak worden fijne tonen van karamel en rozijnen begeleid door tonen van piment en eikenhout.