Vrienden van Van Eccelpoel: Borgoluce
- Geplaatst op
- Geplaatst in Borgoluce, Wijndomein, Wijnen
Wij dromen luidop van warmere temperaturen en blikken graag terug naar de zomer. Toen gingen we op bezoek bij bevriend wijndomein Borgoluce.
Horen kaas, charcuterie en prosecco niet bij de beste dingen in het leven? Wij zijn hier alvast van overtuigd! Sterker nog, we vonden alle ingrediënten op één magnifieke terrein.
Borgoluce is een prachtig, immens domein in de buurt van Treviso.
Zij produceren er wijnen en prosecco, hebben buffels voor de productie van buffel-mozzarella, een varkensboerderij, graanproductie, een restaurant, bed and breakfast, ...
Kortom, ze produceren er de beste dingen in het leven: kaas, charcuterie en prosecco.
DE BESTE DINGEN VAN HET LEVEN
Tijdens onze rondleiding hebben we de meesters van mozzarella (de Buffalo's) ontmoet en hebben we de productie van de geliefde prosecco met de parels van het landgoed eens nader bekeken: de Glera-druif.
Aan het einde van de (zeer warme) dag diende Alessandro van Borgoluce een glas van prosecco om op te frissen: Rive di Collalto.
Wat een subtiele, zijdezachte, gladde bubbel. De smaak was goed en knapperig.
Na de proeverij gingen we naar de Oscietra waar we een overweldigend diner hadden. 80% van de ingrediënten komt van het landgoed: werkelijk schitterend.
Borgoluce, we hielden van elk beetje van jouw gastvrijheid!
Grazie mille!