loading
Valuta: € EUR 

Kombucha - Bron van smaak

Kombucha - Bron van smaak

We haalden de culinaire top onder de kombucha’s in huis: BRON. BRON Kombucha wordt gebrouwen in Antwerpen en is een vaste waarde in verschillende culinaire hotspots. De basis van dit smaakvolle drankje zijn lokale en seizoensgebonden ingrediënten, indien mogelijk, aangekocht in korte keten. Smaakmeesteres Natalie van foodcollective LesOdettes staat aan de wieg van het recept.

Wat is het?

Kombucha is simpel uitgelegd een gesuikerde groene of zwarte thee, en een Scoby. Een Symbiotic Culture of Bacteria and Yeast - een verzameling goede bacteriën en gisten.

Die zet de toegevoegde suikers om in de sprankeling van het drankje tijdens een natuurlijk gistingsproces. Daardoor komt er een béétje alcohol vrij. Het alcoholgehalte is miniem en bijna verwaarloosbaar.

De brouwers van BRON brouwen aan een laag suikergehalte en fermenteren de kombucha redelijk lang uit. Daardoor bevat deze kombucha erg weinig alcohol.

De goede bacteriën en gisten zorgen voor een probiotische werking. Ideaal voor een gezonde darmflora!

 

 

Nog wat kombucha-voordelen…

De verschillende micro-organismen boosten het immuunsysteem. Kombucha is haast een onuitputtelijke bon van vitamine B en antioxidanten.

Het is dus een verzameling van gezonde bacteriën. Indien je weinig gefermenteerde producten eet of drinkt, raden we aan om in het begin slechts 1 glas per dag te drinken. Heb je diabetes of maagklachten? Hou dan rekening met het feit dat kombucha uit zuren en suikers bestaat.

Kindjes onder de zeven jaar kunnen ook genieten van een glaasje, indien het aangelengd wordt met water.

 

 

Kombucha bewaren

Drink je kombucha jong en zonder koolzuur, bewaar ‘m dan op 4°C in de koelkast. Daar blijft ‘ie zo’n twee maanden onveranderd en ontwikkelt hij geen gisten of zuren.

 

 

 

Bubbels creeëren

Parelende kombucha bekomen? Volg deze tips:

  1. Bewaar de kombucha zo’n 3 tot 7 dagen op een warme plek (22 à 25°C) in een beugelfles. Kies voor een fles uit dik glas. Vul ze tot de halskromming en sluit de beugel.
  2. Doe de fles 1 keer per dag open en check of er bruis ontstaat. Door de fles te laten luchten, vermijd je overdruk en eventueel ontploffingsgevaar.
  3. Bruis in de fles? Plaats de kombucha in de koelkast en ga de vorming van alcohol tegen.
  4. Te veel bubbels? Stop de fles in de koelkast. De gisten zullen een pak rustiger worden.
  5. Schenk je kombucha aan tafel? Test de fles eerst vooraleer je serveert!

Het Van Eccelpoel team is blij met jouw bezoek! Omdat we enkel voor de beste kwaliteit en service gaan, gebruikt deze site calorievrije cookies. In kleine bestandjes bewaren we jouw voorkeuren. Het helpt ons om jouw (gebruiks)ervaring met onze webshop te perfectioneren. Genoeg cookies? Verwijder ze van jouw browser! Manage cookies
← Keer terug naar de backoffice    • Méér dan 60 jaar ervaring • Kwalitatieve wijnen en spirits • 90% eigen import • Gratis verzending vanaf €300 • Vrijblijvende degustaties in onze wijnkelder • Verbergen