Champagne Leclerc-Briant gelauwerd tot “Merk van het Jaar”
- Geplaatst op
- Geplaatst in Champagne, Leclerc Briant
La Revue du Vin de France, een gerenommeerd Frans wijnmagazine, bekroonde Champagne Leclerc Briant tot “Merk van het Jaar”. Het Champagnehuis onderging in 2012 een heuse metamorfose en dat liet de jury niet ongemoeid. Leclerc-Briant staat bekend om z’n biodynamische, experimentele manier van werken en gastronomische Champagnes.
Indrukwekkende metamorfose
Leclerc Briant is sinds 1872 een vaste waarde in de Champagnestreek, meer bepaald in Epernay. Het Champagnehuis bestaat op de kop 150 jaar. Sinds 2012 staat er een Amerikaans koppel, Denise Dupré en Mark Nunnelly, aan het roer. Ze namen toppers uit het vak onder de arm. Waaronder Frédéric Zeimett (Moët & Chandon) en Hervé Jestin. Jestin is een gevestigde waarde in de biodynamische wijnwereld.
Biodynamie als basis
Veertien hectaren aan biodynamische wijngaarden vormen de basis van deze topchampagne. In de kelder werd er geëxperimenteerd met verschillende vinificatiemethoden. Verschillende vaten, waaronder amphora’s, glas en titanium, en rijpingswijzen passeerden de revue. Met als uiteindelijke doel de rijpingsplaats en -materialen doen doorschemeren in de fles.
Het Champagnehuis werkt aan champagnes zonder dosering, cuvées zonder sulfieten en enkele single vineyard cuvées. Een succesvolle gok!