Aspergesalade met verjusdressing
- Geplaatst op
Sinds kort staat verjus in ons assortiment te pronken. Een non-alcoholische drank die niet alleen lekker is uit het glas, maar ook in een aspergesalade.
Verjus is een sapje gemaakt van onrijpe druiven. Een prima zuurtje om jouw gerechten een extra punch te geven.
Wat blijkt: verjus gaat prima samen met asperges.
Asperges Flamande met een twist
Wat heb je nodig:
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 hardgekookt ei
- 500g asperges
- 3 eetlepels verjus
- Zout en peper
Hoe maak je het?
- Schil de asperges en ontdoe ze van het achterste, houterige deel. Het kopje hoef je niet te schillen.
- Kook de asperges 3 à 4 minuten in water met voldoende zout. Laat ze daarna met het deksel op de pot een kwartiertje rusten.
- Kook het ei gedurende 8 minuten.
- Neem een kom. Pel het ei en prak het fijn.
- Meng het ei, de verjus en olijfolie.
- Snij de asperges in stukjes en en meng onder het eimengsel. Geef er nog een draai aan met de peper – en zoutmolen: smakelijk!