loading
Valuta: € EUR 
Bibi Graetz Bibi Graetz, Colore, 2019

Bibi Graetz, Colore, 2019

Colore is de mees exclusieve wijn van Bibi Graetz, gemaakt met druiven van zeer oude Sangiovese stokken. Een ware reflectie van de oeroude stijl van Toscane.
Enkel in onze winkel
Tags: 
bibi graetz / colore / sangiovese / Toscane
Product info
Classificatie
IGT Toscane
Houtrijping
20 maanden per vat
Serveertemperatuur
16°C - 18°C
Afsluiting
Kurk
Smaakprofiel
zacht, krachtig, rood fruit, tannines
Kleur/Soort
rode wijn
Alcoholpercentage
14%
Serveertip
rood vlees
Op dronk van
2024
Op dronk tot
2035
Druivensoort
Sangiovese

De "Droom"
Colore is de meest exclusieve expressie van Bibi Graetz, afkomstig van zeer oude wijngaarden, beplant met Sangiovese. Arme bodems worden gemengs met zand en stenen om zo een perfecte terroir te creëren voor wijnen die de oeroude stijl van Toscane reflecteren. Enkel en alleen de allerbeste vaten van de hele productie zullen uiteindelijk gebotteld worden onder het label "Colore.

Vintage 2019
Vintage 2019 leverde de beste condities op voor een volle en gezonde ontwikkeling van de wijnstokken. Tijdens de lente waren er weinig ziektes door het ontbreken van zware regen. De zomer kende een goede wissel van winden tussen dag en nacht met een zeer zacht algemeen klimaat, wat de druiven de kans gaf om traag en volledig te rijpen. Dit gaf als resultaat dat de druiven een perfecte hoeveelheid aan suikers en zuren bevatten, met bovendien een geweldig aromatische textuur. De oogst startte in dit jaar op 21 september en eindigde op 8 oktober.

Vinificatie en rijping

De druiven die voor Colore werden geoogst zijn afkomstig van 3 verschillende wijngaarden: Lamole, Vinciglliata en Siena. Elke wijngaard wordt tot 8 keer geoogst om zo zoveel mogelijk druiven de kans te geven om tot een perfect niveau van rijping te kunnen komen.
Na een eerste selectie in de wijngaard zelf, vindt er een tweede selectie plaats op het domein alvorens men overgaat tot het ontstelen. Hierna volgt een eerste zachte persing en worden de geperste druiven in open barriques geplaatst. De druiven van elk perceel worden nauwlettend en volledig apart verwerkt.
De fermentatie wordt ingezet door natuurlijke gisten en wordt 6 tot 8 keer per dag gebattoneerd en overgepompt, zonder temperatuurcontrole. Dit prces duurde 2 weken, met een extra week voor maceratie op de schil. Na de fermentatie wordt de wijn overgeheveld in nieuwe vaten, waarin de malolactische fermentatie plaatsvindt. Elk vat krijgt een aparte rijping van 20 maanden vooraleer een beslissing valt over de uiteindelijke blend.

Het Van Eccelpoel team is blij met jouw bezoek! Omdat we enkel voor de beste kwaliteit en service gaan, gebruikt deze site calorievrije cookies. In kleine bestandjes bewaren we jouw voorkeuren. Het helpt ons om jouw (gebruiks)ervaring met onze webshop te perfectioneren. Genoeg cookies? Verwijder ze van jouw browser! Manage cookies
← Keer terug naar de backoffice    • Méér dan 60 jaar ervaring • Kwalitatieve wijnen en spirits • 90% eigen import • Gratis verzending vanaf €300 • Vrijblijvende degustaties in onze wijnkelder • Verbergen