Met dertig jaar ervaring op de teller, maakt Bellenda prosecco volgens de Italiaanse kunst. De makers zetten alle facetten van het terroir en de Gleradruif in de verf.
Deze wijn werd voorheen enkel voor de familie zelf gemaakt en dit reeds sinds 1961.
Glera aardt opperbest op de overblijfselen van de Piave-gletsjer. De bodem van leisteen en klei geeft de prosecco z'n typische indrukken. Het zachte klimaat kent koude winters en warme zomers. De druiven genieten tussendoor van een heerlijk briesje.
De oogst gebeurt half september. De steeltjes van de druiven worden verwijderd, de vruchten gekneusd en daarna doet de zwaartekracht zijn werk. De fermentatie vindt plaats tussen de 18 en 20°C. Na een fermentatie sur lie, rust de wijn gedurende 12 maanden op fles. Na verwijderen van de gist (degogeren) volgt een laatste rijping vazn 6 maanden.
Geniet van een complex bouquet, een mooie evolutie in smaak en een heerlijk mineraaltje... Geweldig lekker als aperitief, bij antipasti of bij lichte visgerechten!