Dit domein ligt in het uiterste van Frankrijk, vlak aan de Pyreneën. Abt François Rous speelde in de 19de eeuw een grote rol bij het promoten van de Cru wijngaarden in de Banyuls. Ondertussen groeide dit domein uit tot een grote coöperatie van zo’n kleine 800 wijnbouwers met meer dan 1000 hectaren aan wijngaarden. Ze zijn al jaren gekend voor hun Banyuls en hun zeldzame, witte Collioure-wijn. Dankzij een goede samenwerking met JM Lafage, zien we een prachtige evolutie in de stijl.
Pure, schiste terroir verspreid over 4 gemeentes van de Côte Vermeille: Collioure, Port-Vendres, Cerbères & Banyuls. Druivensoorten: Grenache Noir, Mourvèdre, Syrah. De druiven worden volgens de Saignée methode ge-vinifieerd, (ofwel ook het bloeden van de wijn na het kneuzen, vervolgens een maceratie van 12u). Deels verkregen een directe persing, daarna een maceratie van een kleine 6u. voor een optimale kleur. Gisting op lage temperatuur en een korte rijping op de lies. Alles in temp. gecontroleerde inox cuves.
Wat een zomers wijntje: Mediterraanse verleider met een verfijnde toets. Geniet van geurig, jeugdig rood fruit, karaktervolle kruidigheid en een verrassend mineraaltje als finale! Serveer op een frisse 10 graden bij gegrilde vissoorten, Salade Niçoise, gevogelte en fruits de mer!