Dit domein ligt in het uiterste van Frankrijk, vlak aan de Pyreneën. Abt François Rous speelde in de 19de eeuw een grote rol bij het promoten van de Cru wijngaarden in de Banyuls. Ondertussen groeide dit domein uit tot een grote coöperatie van zo’n kleine 800 wijnbouwers met meer dan 1000 hectaren aan wijngaarden. Ze zijn al jaren gekend voor hun Banyuls en hun zeldzame, witte Collioure-wijn.
Pure, schiste terroir verspreid over 4 gemeentes van de Côte Vermeille: Collioure, Port-Vendres, Cerbères & Banyuls. Bekroond met AOP Collioure Blanc sinds 2003.
Manuele pluk, triage volgens perceel. De Grenache wordt in z’n geheel geperst. De Vermentino ondergaat een schilweking voor meer aroma en textuur. Tweederde ondergaat een fermentatie in demi-muids van 620l. Een verdere rijping op lies zorgt voor een verfijnd, smeuïg geheel.
Heldere, intense, lichtgele kleur. Het aroma is complex en subtiel. We nemen steenfruit, Aziatische kruiden, een vleugje vanille en honing waar. Een brede textuur in de mond, afgewerkt met steenfruit en lichte toast. Gastronomische wijn met een ellenlange afdronk. Drinken binnen 2 jaar!